Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ



Έξι μέλη σινο-βιετναμικής σπείρας που καλλιεργούσε κάνναβη με τη μέθοδο της υδροπονίας
συνέλαβε η αστυνομία έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση.
Η σπείρα είχε εγκαταστήσει στον Μαραθώνα τρία μεγάλα θερμοκήπια, όπου καλλιεργούσε υδροπονικώς κάνναβη καθώς και παράπηγμα όπου διέμεναν οι καλλιεργητές. Σε άλλο χώρο του παραπήγματος είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την ανάπτυξη των νεαρών φυτών σε γλαστράκια, καθώς και αποξηραντήριο της κάνναβης που καλλιεργούσαν. Η καλλιέργεια της κάνναβης γινόταν στα θερμοκήπια παράλληλα με νόμιμες καλλιέργειες που χρησιμοποιούνταν σαν κάλυψη. Η συγκεκριμένη ποιότητα κάνναβης που καλλιεργούσαν, έχει μεγάλη περιεκτικότητα
τετραϋδροκανναβινόλης και πολύ υψηλή τιμή πώλησης.
Τα αρχηγικά μέλη της σπείρας είχαν στην ιδιοκτησία τους κινέζικο εστιατόριο στην Ηλιούπολη, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους και τη νομιμοποίηση των εσόδων τους.
Κατασχέθηκαν συνολικά από τα θερμοκήπια του Μαραθώνα 1.528 δενδρύλλια κάνναβης, 16.509 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 15.570 ευρώ και 5 αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες, δύο άνδρες υπήκοοι Βιετνάμ και Κίνας, ηλικίας 51 και 35 ετών αντίστοιχα, καθώς και τέσσερις γυναίκες, τρεις υπήκοοι Κίνας και μία υπήκοος Βιετνάμ, ηλικίας 40, 40, 41 και 41 ετών, εντοπίστηκαν στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Μαραθώνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου